top of page

Ken je ze nog? Aardbeien en frambozen die smaken naar de tijd van toen en waarbij het sap van je kin loopt?

15_Aardbeien_pluk_20-05-21_KL-15.jpg
IMG_3257.JPG
Volle grond aardbeien

Vanaf +/- half mei kan je onze volle grond aardbeien terugvinden in ons winkeltje. De aardbeien worden geplant half augustus en geoogst tussen begin/half mei en eind juni. Eind februari starten we met de overkapping van de volle grond aardbeien. Dit gebeurt in 3 fazen om ervoor te zorgen dat we verspreid kunnen plukken. De planten worden op plastiek geplant om onkruid te weren en tussen de aardbeien voorzien we stro om het klimaat in onze tunnels op een natuurlijke manier te kunnen controleren. Stro is heel goede vochtopslorper wanneer het nat is en wanneer het droog is zorgt dit voor minder uitdroging. Tevens liggen de vruchten op het stro waardoor ze proper zijn wanneer ze geplukt moeten worden. In het voorjaar worden de aardbeien nog handmatig gewied. In een notendop uitgelegd, we telen de aardbeien nog op de traditionele manier waarbij de vruchten rijp en dus smaakvol geplukt worden. De aardbeien worden ’s ochtends geplukt en de dag zelf verkocht in ons winkeltje.

IMG_4372.JPG
Herfst- en zomerframbozen

Wanneer de aardbeien zo goed als geplukt zijn, kunnen jullie bij ons terecht voor trosbessen en vervolgens frambozen. Deze fruitsoorten worden niet overkapt en plukken we dus als ze droog staan maar net zoals de aardbeien worden de vruchten rijp geplukt waardoor ze een zoete smaak hebben! We hebben herfst- en zomerframbozen waardoor we verse frambozen kunnen voorzien ook in september!

IMG_20211127_150839.jpg
Bramen, trosbessen en mispels

Als aanvulling op onze aardbeien en frambozen voorzien we nog trosbessen, bramen en mispels. Vooral de mispels doen denken aan de tijd van toen! Weinig mensen kennen de vrucht nog maar eens geproefd wordt ze opnieuw geapprecieerd door de jeugd!

DSC02086.jpg
Appels en peren 

Wanneer ons kleinfruit geplukt is komen onze collega's te voorschijn met vers geplukt appels en peren. Hierdoor is er in ons winkeltje altijd een aanbod van seizoensfruit! Geen citroenen maar wel heerlijk fruit van eigen bodem!

bottom of page