Wie zijn wij?

Boeren is geen job, het is een manier van leven

Hoe het begon?
thumbnail_1637073004325-7364031e-7e12-42a8-a899-ec4a08c07832.jpg
IMG_6486_edited.jpg

Wij zijn Jeroen en Delfien, boer en boerin in hart en nieren. Jeroen kreeg de kriebels voor de landbouw van zijn grootouders Jean-Pierre en Paulien Sertons – Van den Eede. Delfien haar ouders (Eugeen en Erna Vereecken- Van de Velde) gaven op hun beurt de nodige know how mee. We liepen als (kleine) kinderen reeds mee op het veld waar onze interesse voor de gewassen en dieren sterk werd aangewakkerd. Boeren zit ons in het bloed en dat krijg je er niet meer uit!

In 2011 leerden we elkaar kennen en in 2012 ging ons verhaal van de seizoenschuur van start. Teentje per teentje en voetje per voetje bouwden we aan ons avontuur. Het is een avontuur waarbij we in de beginjaren nog allebei voltijds aan het werk waren en waarbij we achter de uren de boerderij verder gingen uitbouwen. Het is een verhaal van vallen en opstaan, van lachen en zweten maar waarbij de passie voor de boerenstiel alleen maar gegroeid is. Onze eerste volle grond aardbeien werden verkocht in de garage van ons toenmalig huis op de Krakeelstraat. Bij de eerste lammeringen in onze stal hadden we geen warm water en moesten we telkens de waterkoker opzetten om toch onze handen in lauw water te kunnen afspoelen. We hebben aardbeiruggen getrokken in het maanlicht. We zijn om 1u ’s nachts nog vertrokken naar ons aardbeiveld om onze bloesems te voorzien van een warm dekentje om ze te beschermen tegen de nachtvorst. We kunnen 100’den verhalen vertellen maar het is een pad dat we moesten bewandelen, het heeft ons gemaakt wie we nu zijn en waardoor we nog zo dankbaar zijn voor wat we nu hebben. We blijven zoeken naar nieuwe ideeën en blijven creatief. De krijtlijnen van ons bedrijfje zijn gezet maar we blijven evolueren.

 

Wie zijn wij?
Naamloos.jpg

​De boer en de boerin

Jeroen is sterk in het telen van groenten en grootbrengen van onze dieren. Delfien is sterk in het oogsten en het organiseren. Samen zijn we compatibel en hebben we elkaar broodnodig. We slaan elke dag opnieuw de handen in elkaar om onze boerderij te onderhouden en verder uit te bouwen. Kweken en telen doen we met de seizoenen en alles wordt rechtstreeks verkocht aan de consument. We zijn dus een bedrijfje dat volledig gericht is op de korte keten. In ons hoevewinkeltje kan je vooral Delfien terugvinden maar vaak staan we beiden met een glimlach tot achter onze oren, achter onze toog!

louise en guust.jpg

Ons Louise en onze Guust

Samen hebben we een dochtertje Louise en een zoontje Guust. Zij groeien op, op onze boerderij en we hopen stiekem dat zij de boerenstiel altijd in hun hart zullen dragen, net zoals wij. Dat ze onze manier van boeren, kunnen appreciëren en dat ze er later op een leuke, openhartige en liefdevolle manier kunnen over vertellen, net zoals wij. Ze kennen de boerderij als geen ander! Ze zorgen voor ambiance, leven en zoeken de tofste plaatjes als eerste op. We willen hen een thuis geven waar ze veel kunnen buiten spelen: op het veld, in de stal, gewoon bij ons. Ze doen in het leven wat ze willen maar met ons 4 ‘trekken we aan hetzelfde zeel’. Boeren is geen job, het is een manier van leven….